Tisztítás és töltés

Az ásványokat első használatbavétel előtt, illetve viselésük folyamán is tisztítani kell.

Legyen szó nyakláncról, karkötőről, marokkőről ezeket a folyamatokat el kell végezni, kiváltképp, ha valamilyen betegségből épült fel. Erre azért van szükség, hogy a kő visszanyerje eredeti rezgését!

I. A kövek kiürítése a negatív energiáktól

Mivel egy ásvány mielőtt az ön birtokába kerül rengeteg különféle energiával érintkezik, saját, eredeti rezgési frekvenciája megváltozik. Így első feladat a kristály negatív energiáktól való megszabadítása, melyre legjobb a tiszta, folyó csapvíz (esetleg forrásvíz, ha megoldható). Nem szükséges zubogtatni a vizet, elég ha szép lassan folyik.

A folyó víz semlegesíti a statikus feltöltődést, ezért fogja lazán a markában a követ és addig tartsa hideg vagy langyos csapvíz alá, amíg “megérzi” a kő tisztaságát. Ez lehet 2-3 perc, vagy akár 5 perc is.

II. A kövek tisztítása

Egy ásványt, mikor kikerül a természetből, számos kedvezőtlen hatás éri. Az egyensúly megteremtésére Ön és az ásványa között bizonyos feladatokat szükséges elvégezni. Ilyen a tisztítás.

Az egyik legelterjedtebb módszer a tengeri sóval történő tisztítás.
Erre a célra himalája sót javasoljuk, mivel ez a só nincs vegyileg kezelve, tiszta és ásványi anyagokban gazdag.

Töltsük a sót egy üveg tálkába, helyezzünk rá egy gézlapot vagy pamut kendőt és arra helyezzük rá az ásványt. Ugyan az indirekt érintkezés csökkenti kissé a tisztítás hatékonyságát, de legalább az ásványt nem károsítja!

Fontos, hogy soha ne rakjuk közvetlenül sóba, vagy sós vízbe a kristályokat, mivel energetikai hatásuk károsodhat ezáltal.

Egy másik módszer a sókristály lámpa. Energetikai tisztító hatása miatt alkalmas erre a célra is. Ha mécses tartós sókristály lámpánk van, úgy gyújtsuk meg a mécses gyertyát és helyezzük kristályunkat a mécses szélére. Ha elektromos változatú sókristály lámpánk van, úgy kapcsoljuk be és helyezzük rá. Hagyjuk rajta néhány órán keresztül.

Tisztíthatja köveit füstölőpálcával is. Ebben az esetben tömjén, vagy szantál füstölőt használjon.

Gyújtsa meg a füstölőpálcát, tegye mellé a követ, majd a füstöt fújja néhányszor a kőre, míg azt nem érzi, hogy a tisztítás eredményes volt.

Ásványát tisztíthatja a reiki energiájával. A reiki gyógyító a saját aura energiáját közvetíti a kezei felhasználásával. Ez a tudomány csak kitartó tanulással és sok-sok gyakorlással sajátítható el.

Ha Ön jártas a reikiben akkor bizonyára tudja, hogy reiki energia segítségével nem csak gyógyíthatunk, hanem alkalmas a kövek kezelésére is.
A reiki energia segítségével a kövek tisztítása és feltöltése is egyaránt lehetséges!

III. A kövek feltöltése

A kövek feltöltését többféle módon végezhetjük el.

Feltöltés másik kő erejével
A hegyikristályok tiszta és erős energiarezgése alkalmas minden más drágakő feltöltésére.

Az ametiszt is alkalmas feltöltésre, de csak az ametisztdrúzákat (ametiszt kristályfészket vagy geodát) használhatjuk. A megmunkált kristályok már nem alkalmasak erre a célra!

A vasat vagy vizet tartalmazó drágaköveket feltöltheti csiszolt hematittal is, mivel ezek mágneses zárványaik miatt szintén alkalmasak feltöltésre.

Kövek feltöltése a természet erejével

Köveinket feltölthetjük a Nap erejével, kivéve a holdkövet, mivel azt teliholdkor a Hold erejével kell tölteni. Ebben az esetben a reggeli, nem túl erős napfényre kell kirakni ásványunkat, 1-2 órára. A lényeg, hogy ne tűző napsütés legyen, mert az kiégetheti a kristály energiáját!